Actueel - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Actueel

BEELDHOUWEN IN DE BETUWE

WORKSHOP BEELDHOUWEN
Zaterdag 19 januari 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Deelname aan de workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij.

Prijs: € 75,= inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en uitgebreide lunch.

Aanmelden kan per mail.

Atelier Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Wolfhoeksestraat 3a
6661 PH Elst (Reeth)
WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN
EEN KENNISMAKING OF VERRIJKING!

Zaterdag 10 november 2018 - 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 24 november 2018 - 10.00 tot 12.30 uur

Zin in werken met klei en keramische kleurstoffen zoals glazuren en oxides? Dan is dit een mooie kans om daarmee kennis te maken of je kennis en vaardigheden juist uit te breiden. Deze workshop van anderhalve dag (zaterdag 10 en 24 november) is geschikt voor beginners en gevorderden.

Onder leiding van professioneel keramist Arjen Bakermans maak je de eerste dag (van 10.00 tot 16.00 uur) een beeld, dat je hol opbouwt met een van de technieken die Arjen zal demonstreren. Toegespitst op je eigen beginsituatie of doelstelling zal hij zijn begeleiding en kennisoverdracht aanpassen. Tijdens de tweede les (10.00 tot 12.30 uur) wordt er uitleg gegeven over de keramische kleurstoffen zoals glazuren, metaaloxides en pigmenten die er worden aangeboden. Je gaat je werk dan zelf inkleuren en glazuren. En dan nog een weekje wachten omdat het werk voor een tweede keer in de oven gaat. Vanaf 1 december kun je je werk komen ophalen.  Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Prijs: € 115,= inclusief materiaal, koffie, thee en uitgebreide lunch op de eerste dag
Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl
Aanmelden kan per mail.EXPOSITIE - HEALING ENVIRONMENT
11 september 2018 t/m 13 januari 2019
Ilse Aarsman - Ellen Koelewijn

De expositie “Healing Environment” van beeldend kunstenaars Ellen Koelewijn en Ilse Aarsman bestaat uit aan de natuur gerelateerde onderwerpen. Ook de mens maakt daarvan deel uit.

De kunstenaars beogen toeschouwers met de gekozen schilderijen energie en vertroosting te bieden. De afbeeldingen zorgen ervoor, dat gedachten een andere wending kunnen nemen. Kunst is belangrijk in een helende omgeving. Kunst kan afleiden, geruststellen, tot nadenken stemmen, vrolijk maken en inspireren.

Beroepsfotograaf Ellen Koelewijn vertaalt haar foto’s in mysterieuze en sferische schilderijen. Deze roepen een sprookjesachtig gevoel op, waardoor je getrokken wordt in de wereld van mystiek.

Ilse Aarsman vindt haar inspiratie onder andere in het landschap. Krachtig neergezet met paletmes en spalter lijkt het alsof het in beweging is. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen.

Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Roessinghsbleekweg 33
7522 AH Enschede
Open: alle dagen 8.00 - 21.00 uur
DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN
10 februari 2018

Op deze ijskoude 10de februariochtend vleit de zon haar eerste stralen over het dak van mijn atelier. Als ik aankom, zie ik de grote groene gebladderde poort dankbaar grinniken. Zij wacht.

Mijn tas die op de grond ploft, verbreekt voorgoed de stilte, althans voor vandaag. Gaandeweg vult de ruimte zich met natte neuzen en koude oogjes. Men hangt jassen op spijkers, sjort aan leren schorten en maakt een selectie uit gereedschap. Doende zoeken zij elkaars troost om de vroege kou van zich af te schudden. Terwijl moedertje Douwe Egberts ons in de juiste stand zet, zoekt ieder in de serpentijn om de juiste kei te treffen.

Nu de zonnestralen overwegen om toch maar eens binnen te kijken, hakt, klieft, schuurt en babbelt men er vrolijk op los. Koude oogjes worden warme oogjes, natte neusjes worden stoffige neusjes.

Tegen de middag ontwaar ik op de kopse kant van de tafel, naast het gerasp, een ietwat knorrend geluid. En ja meteen weet ik; het is tijd voor een stevige, hartige Italiaanse minestrone. Geflankeerd door een ondeugende, maar niet mis te verstane Toscaanse rijstschotel.

Terwijl oogjes glanzen, wacht het gereedschap wat verontwaardigd verlaten. Edoch... nu de innerlijke mens is versterkt, gaan deze vrouwen met hernieuwd elan hun werkstukken te lijf.

Het stof, het gekeuvel en het licht verstommen langzaam in de tijd. Waar eerst de gezichten glommen, glimt nu het serpentijn. De dag raakt op zijn eind. Tevreden voegt men sokkels toe en is voldaan en moe. Met de laatste stralen van de dag verdwijnen deze meisjes. Met ieder een eigen schat; zo... dat was dat.

In een leeg en stil lokaal ruim ik wat op. De poort heeft haar warm gegrinnik stilletjes overgedragen aan mijn Tucson, die mijn atelier langzaam maar zeker in rook achter zich laat, op weg naar huis. Het was mooi...

EXPOSITIE BEELDENDE VROUWEN
2 en 3 december - Kerkje van Persingen
Ans Hendriksen - Liz Schieving - Ilse Aarsman

De expositie in Persingen was een groot succes. Ruim 750 bezoekers mochten we begroeten in het mooie kerkje. De opening door Elisabeth Tuijnman, voormalig burgemeester van Overbetuwe werd vooral druk bezocht. De muziek van Rita Lusing (zang), Joop Koopman (piano) en Rob de Waal (percussie) was een sfeervolle aanvulling op het geheel.

Kerkje van Persingen - Persingensestraat 7 6575 JA Persingen


IABK
Copyright © 2018
Ilse Aarsman
Terug naar de inhoud